Populiariausi 2020-ųjų alūs

Kiekvienais metais, iškart iššovus paskutinius fejerverkus prisėdame paskaičiuoti praeitų metų viščiukų. Šiemet tai užtruko ilgiau nei planavau, ne dėl ilgųjų savaitgalių, bet dėl karantinų, kurie gerokai praplėtė mūsų prekybos "taškų" diapazoną. Prie įprastos barų ir didmenos apimties, skaičiavome ir e-parduotuvės pardavimus, o šiek tiek painiavos įnešė Prohibicijos baro lokacijos pasikeitimas, bei kasos sistemos pakeitimas. Tai kaip visgi atrodė mūsų populiariausieji 2020 metais?

Pirmojo karantino metu startavome su iniciatyva #supportyourlocalbrewery, kuri buvo itin sėkminga ir savo pavyzdžiu užkrėtė kitus. Taigi, tuo laikotarpiu populiariausios prekės buvo lietuviškos. Ilgainiui lietuviškos craft daryklos atsidarė savo e-parduotuves ir lietuviško krafto paklausa pas mus krito, bet tai vėl išaugino mūsų importo pardavimus. Atsižvelgdamas į tai, šių metų populiariausius suskirsčiau į tris kategorijas.

Pirmoji kategorija – skirta lietuviškam craft‘ui. Tai ką jūs rinkotės iš mūsų vietinių gamintojų.

#supportyourlocalbrewery (butelinis asortimentas):
1. Genys Brewing Co. - Kalifornikacija
2. Kuro Aparatūra - Sakai Sakai
3. Sakiškės Brewery - Gose with Raspberries
4. Sakiškės Brewery - Corn Lager
5. Genys Brewing Co. - Tattoo Lager
arti top'o liko: Sakiškių Brewery - Milk Stout, Genys Brewing Co. - Baltas Melas ir Kuro Aparatūros - Maukas;

Antroji kategorija – skirta mūsų importui. Dažniausiai didžiausios trumpalaikės sėkmės sulaukia mūsų naujosios daryklos, bet ilgainiui jūs grįžtate prie pamėgtos klasikos. Su Pohjala Brewery pradėjome dirbti tik 2019 metų pabaigoje, todėl jų dominavimas 2020 metais mūsų nenustebino.

Importas (butelinis asortimentas):
1. Pohjala Brewery - Orange Gose
2. Pohjala Brewery - Kosmos
3. De Molen - Vuur & Vlaam
4. Pohjala Brewery - Pilky
5. To Øl - Garden of Eden

visiškai greta top 5 liko: Munkebo Mikrobryg - Battleroar, De Molen - Hugs & Kisses, Omnipollo - Zodiak, Omnipollo - AON Mud Cake Imperial Stout, To Øl - Gose to Hollywood;

Trečioji kategorija – skirta pilstomam alui, tiek mūsų baruose, tiek ir didmeninėje prekyboje. Kaip ir kasmet, pirmosios vietos atitenka IPA stiliaus atstovams, tiesa šiemet, maža persvara, bet iš pirmosios vietos pasitraukė bendras mūsų ir Sakiškės Brewery darbas – NEIPA, bet savo vieta jis užleido to paties stiliaus atstovui – Pohjala Kosmos.

Pilstomas alus:
1. Pohjala Brewery - Kosmos
2. Sakiškės Brewery ir mūsų bendras alus - NEIPA (Northern European IPA)
3. Garage Beer Co. - Soup (kiek netikėta net ir man pačiam, bet šią sriubą jūs tiesiog iššlavėte)
4. Sakiškių Brewery - Rye Pilsner
5. Pohjala Brewery - Orange Gose

O kokie buvo jūsų favoritai šiemet? Kas džiugino, kas galbūt nuvylė? Galbūt pasigedote kokių nors alaus stilių arba norėtumėte mums ką nors parekomenduoti? Dėkit savo mintis į komentarus – paskaitysim ir padiskutuosim!

Linksmų ir sveikų 2021 metų – tikiuosi, kad greitai pavyks susitikti gyvai!
Cheers!