NAUJIENŲ APŽVALGA #1 – OMNIPOLLO

Kaip dabar atsimenu, sausio 5 diena, antradienis, pirma diena darbe po labai ilgo savaitgalio. Atsisėdu pasitikrinti el. pašto ir matau įkritusį Omnipollo kainyną. Su Paulium pakalbam, sakom reikėtų naujienų ir kokią degustaciją pagalvot. Minčių nedaug, smegenis spaudžia ir juosmenį veržia Kalėdiniai kumpiai. Pradedam nuo smagesnės užduoties - susidėlioti pirmąjį šių metų užsakymą. Prasukim laiką iki vasario 5 dienos, kuomet PA-GA-LIAU, po ilgos kelionės (o tiksliau itin ilgo pakavimo ir poros strigimų Belgijoje) Omnipollo naujienos nusileidžia pas mus! Šiandien prisėdau trumpai apžvelgti kas ir kodėl buvo užsakyta.

TREND‘AI AR/IR DEADEND‘AI

Mūsų virtualiose degustacijose visuomet stengiuosi užsiminti apie būsimus arba jau esamus trend‘us ir kodėl jie susiformavo. Ar prigis jie Lietuvoje ar ne – klausimas sunkesnis ir atsakymas nevienareikšmiškas, bet dėliojant Omnipollo užsakymą pirmieji alūs, kuriuos įmečiau į krepšelį buvo lageriai. Šiandien jau galiu pasidžiaugti Omnipollo – LUZ (Mexican Lager) - savotiška Corona ant steroidų, kartesnė versija skaidraus stiklo butelyje ir Omnipollo – AMY (Pilsner), 100 dienų pilsneris, kuris dalį laiko buvo brandintas ant prancūziško ąžuolo statinės drožlių. Amy ko gero yra vienas brangiausių lageriukų Lietuvoje, bet toks ilgas procesas reikalauja aukų.

Taigi, kas aktyviau seka craft‘o tendencijas ir rinką, greičiausiai jau atkreipėte dėmesį, kad žinomiausi žaidėjai skelbia šiuos metus lagerio metais. Ir nors apie lagerių bumą kalbama jau ne pirmus metus, vis dėlto craft lageriui rinkoje ganėtinai sunku. Juos spaudžia pigesni ir pakankamai neblogai sudėti pramoniniai žaidėjai.

Kitas trend‘as, kurio tikrai būtina paragauti – Hard Seltzer arba limonadas suaugusiems. Kuomet kainyne akis užkliuvo už NEOPHRESCO KARPOLOGI (Pineapple Peach Passion Candy Seltzer), tai buvo vienas iš must have reikalų. Apie šį redneck‘ų džiaugsmą pakalbėsime artimiausioje degustacijoje su Sakiškių aludariais, nes kol kas Lietuvoje tik Sakiškės išdrįso tokį gėrimą pristatyti (neskaitant didžiųjų žaidėjų). Joris visai neseniai sudėjo Super Bowl‘o alaus reklamų apžvalgą ir joje tik dar kartą patvirtino faktą, koks didelis trend‘as JAV yra hard seltzer‘is. Kone kiekvienas didelis gamintojas šiemet pirko brangiausią pasaulyje reklamos laiką savo suaugusiųjų limonadui.

TAI ALUS AR...?

Tęsiant naujienų apžvalgą reikėtų pakalbėti ir apie ekstremalesnius produktus. Turbūt kiekvienas jūsų žino klasikinį tėvelio bajerį lyginantį nealkoholinį alų su gumine lėle. Šį kartą atsivežėm kelis Omnipollo non-alco - jau matytą KONX ir naują NYPONSOPPA (rūgštų pale ale‘ą su erškėtuogė), bet ne apie juos norėjau papasakoti, nes tėvelio bajeriai traukiasi į pavėsį, o ekstremalumu šie nealkoholiniai nealsuoja.

Omnipollo visada garsėjo kaip instagraminis alus, puikiai derinantis nuostabią išvaizdą ir netikėčiausius receptus. Dabar alaus klasikai pradeda kelti esminį klausimą, ar tai ką šie vyrukai daro vis dar yra alus? Nežinau ir atsakymas turbūt reikalauja ilgesnės diskusijos. Man pakanka to, kad Omnipollo alūs iškelia tokius egzistencinius klausimus. Apie ką aš? Šį kartą apie keturis gražuolius, kurie sudrebino excel‘io failą, kuomet reikėjo jį pildyti. Skaitykit lėtai, įsivaizduosit kiekvieną ingredientą:

Bianca Blueberry Blackberry Raspberry Strawberry Mango Lassi Gose

Bianca Cherry Pancake Lassi Gose

Bianca Double Peanut Butter Lassi Gose

Mammut Maple Syrup Vanilla Toasted Hazelnut Bourbon Barrel Aged Imperial Stout

NA IR GALIAUSIAI KLASIKOS!

Neverta net sakyti, kad rinkdamiesi užsakymą įsimetėme jūsų ir mūsų pamėgtus klasikinius Omnipollo kūrinius. Arzachel, Maz ar AON Pecan Mudcake vėl grįžo į lentynas, Zodiak turėsime ir štampuosime į skardines. Tačiau ir šį kartą švedai vėl paserviravo naujų, šviežių karčiųjų – dėmesys žiemos vidury krypo link stipresnių ir tirštesnių versijų – MANGO SPACE FOOD (Cotton Candy Piña Colada Space Cookie Double Milkshake IPA) ar JEAN IN A BOTTLE (Imperial Vanilla Milkshake IPA). Nepamiršo jie ir lengvesnių apynių bombų ir Hazy American Pale Ale seriją papildė CHEWY CHEWY CHEWY, bei LIGHT LIGHT LIGHT. Šviežių karčiųjų niekada nebus per daug, paletinis krepšelis prisipildė.

Dar daugiau apynių, rūgščių ir ekstremalių rasite šioje čia – pilnoje Omnipollo kolekcijoje:

https://www.alausbiblioteka.lt/collections/omnipollo-se?page=1

Nors ir nedaug neaptartų liko, bet jei turėsit klausimų – šaukit komentarą mums į Facebook arba virtuali@alausbiblioteka.lt

Cheers!